Tapahtumat


TULEVAT TAPAHTUMAT

 

 

 

 

 


MENNEET TAPAHTUMAT

TUNTO-tiimi vetäytyy joululomalle torstaina 20.12.2018 ja toivottaa kaikille
oikein mukavaa Joulunaikaa ja Onnellista Uutta Vuotta 2019!

Tunteiden tutkimuksen pariin palaamme taas tammikuussa 2019 ♥

photo-1513605760800-1cac02d35799

 

 

 

 

 

 

– – – – –

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tilaisuus Ruusupuisto tutkii ja keskustelee järjestettiin tiistaina 11.12.2018 Ruusupuisto-rakennuksen aulatilassa.

Keskustelupaneelissa olivat paikalla yliopistotutkija Kaija Collin, professori Raija Hämäläinen sekä TUNTO-hankkeen tutkijat Päivi Hökkä, Susanna Paloniemi sekä Katja Vähäsantanen.

”Ankeuttaako työ sinua, ärsyttävätkö työkaverit? Kukoistatko ja voimavaraistutko työssäsi? Koetko oppimisen iloa vai ahdistusta erilaisten teknologisten härpäkkeiden käyttöönotosta? Johdetaanko ja arvostetaanko sinua liikaa tai liian vähän ? Miten haluaisit tulla johdetuksi? Kuuleeko kukaan sinua?”

Lähtökohtaisesti työssä on parempi voida hyvin sekä oppia yksin ja yhdessä, mutta miten tämä toteutuu jatkuvasti muuttuvassa ja teknologisoituvassa työelämässä? Entä mihin jatkuva itseohjautuvuuteen kannustaminen saattaa johtaa? Tilaisuudessa etsittiin vastauksia työelämän polttaviin kysymyksiin ja esiteltiin tuoreita tutkimustuloksia aikuisten työelämän ajankohtaisista aiheista. Myös tunteet saivat aihepiirinä tilaa keskustelussa, kun paneelissa pohdiskeltiin tunteita sekä työn voimavarana että rajoitteena.

Kuva 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – –

Teemaryhmä Tunteet kestävän työelämän rakentamisessa Tampereen työelämän tutkimuspäivillä 1.-2.11.2018.

Mikä on tunteiden rooli työssä, työssä oppimisessa ja organisaation muutoksessa? Voidaanko tunteiden tiedostamisella, ymmärtämisellä, käsittelyllä ja hyödyntämisellä lisätä organisaation ja henkilöstön kestävää tuottavuutta ja hyvinvointia sekä työelämään osallistumista ja osallisuuden kokemuksia? Vaikka tunteiden merkitys organisaatioissa on enenevässä määrin tunnistettu, puuttuu vielä tutkittua tietoa siitä, minkälaisten mekanismien ja prosessien kautta tunteet organisaatioissa vaikuttavat ja miten niitä voidaan edistää.

Tämän teemaryhmän tavoitteena oli tuoda yhteen tutkijoita, kehittäjiä ja käytännön toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita tunteista organisaatioiden ja työelämän tuottavuuden ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Teemaryhmän järjesti Työsuojelurahaston rahoittama Tunnetoimijuus organisaation muutoksessa (TUNTO) –hanke.

– – – – –

Tutkijatiimi (Päivi, Susanna & Katja) Genevessä 12.-14.9.2018 EARLI SIG 14-konferenssissa. Konferenssin teemana ”Interaction, learning and professional development”. Katso konferenssin TUNTO-posteri täältä!

 

 

 

 


päivitetty 9. elokuuta 2019